Webdesign in Leiden, WordPress, Webhosting | onScreen.nl

WordPress website laten bouwen door onScreen Webbureau uit Leiden

WordPress CMS

onScreen Webdesign Leiden bouwt voor de meeste klanten websites in WordPress. WordPress CMS is inmiddels een bewezen platform in webhosting. Bijna 40% van alle websites gebruikt WordPress. Van alle websites die een open source CMS systeem gebruiken, is het marktaandeel van WordPress bijna 60%. En dat is niet voor niets. Ontwikkelen van een website kan vlot, doorlooptijden voor bouw van een website zijn kort en bijna alles is mogelijk. WordPress Core biedt voldoende mogelijkheden om een simpele site op te zetten en met meer dan 50.000 extenties kan elke installatie naar behoeve worden uitgebreid.

Het grootste marktaandeel betekent niet dat de andere CMS systemen minder zijn. Elk systeem heeft zo zijn voor- en nadelen. Keuze voor het juiste CMS wordt goeddeels bepaald door de grootte en inzet van de website. Instituten als universiteiten en overheidssites kiezen vaker voor Drupal vanwege de stabiele, snelle engine. Grote nadeel van Drupal is de leercurve. Een Drupal site zet je niet even op. Je hebt daar toch echt wel een programmeur of script kiddie voor nodig. Joomla wordt juist vaker ingezet bij sportverenigingen en organisaties met ledenbestanden omdat Joomla hier standaard een set goede tools voor aan boord heeft. WordPress is juiste een alleskunner waar de meeste bedrijven mee uit de voeten kunnen zonder hoge ontwikkelkosten. 

Er is meer nodig dan alleen maar een website bouwen
Hoe mooi uw website ook is en hoe perfect deze ook gebouwd is, uw website zal altijd onderhevig blijven aan veranderingen. Niet omdat u wilt dat dingen er anders uit gaan zien, maar omdat de techniek en het Internet nu eenmaal niet stil staan. Zelfs het meest volledige Content Management Systeem zal periodiek updates behoeven en uw webhosting omgeving heeft af en toe ook wat aandacht nodig om mee te lopen met de laatste updates in veiligheid en juiste werking.

Uw partner in meedenken
Wij kunnen u helpen in met de technische en inhoudelijke werking van uw website. Periodiek kunnen wij uw site voorzien van de laatste updates en waar nodig ook beveiligen tegen hackers. Ook backups op vaste tijden en technische verbeteringen in de werking van uw website worden door ons geïmplementeerd.

En hoe zit het met de vindbaarheid – SEO ?
“Content = King”, daar begint het mee. Geen website wordt gevonden op het internet als hier niet de juiste informatie op staat. Trefwoorden, gerelateerde inhoud en de juiste teksten op de juiste plek, bepalen voor het grootste deel of uw site naar boven komt in Google. Pas als uw site de juiste “vulling” heeft, zal Google de site ook belangrijk genoeg vinden om te tonen in de zoekresultaten.

SEO (Search Engine Optimalisation) ~ Oftewel in het Nederlands: zoekmachine optimalisatie, werkt altijd op basis van de juiste inhoud. Cowboys die aanbieden uw site wel even tegen betaling in de Google Top 10 te schieten, zien we genoeg voorbij komen. Helaas in de regel zonder het gewenste resultaat. Google zelf is redelijk schimmig over hoe de routines die zij gebruiken werken.

En ondanks dat het soms wel zo lijkt, is aanmelden van uw site bij Google niet de enige belangrijke stap die u moet nemen om gevonden te worden. Omdat ook hier “Meten is weten” geldt, begint het met analyse van uw website met de tools van Google (Analytics en Webmaster Tools). Hierna kan met meting en verandering het gewenste resultaat verder worden beïnvloed.

Contentbeheer
Wij kunnen uw website onderhouden en op uw aangeven voorzien van de juiste content. Wij kunnen ons namelijk levendig voorstellen dat het niet uw sterkste kant is om zelf inhoudelijk met plaatsing van de elementen voor uw site in de weer te zijn. Handiger is het wellicht als u dan gewoon “aanlevert wat erop moet en dat wij dat dan voor u plaatsen”, zeg maar. Met een mooi woord noemen we dat contentbeheer. Die tekst in die Word-file of die bak nieuwe plaatjes zijn bij ons in prima handen. Contentbeheer wordt op uurbasis uitgevoerd.

Periodiek technisch onderhoud WordPress
Wilt u totaal geen omkijken naar uw website? Dan kunnen we daar afspraken over maken. We spreken dan over een Managed WordPress Contract. Met een onderhoudsovereenkomst dragen wij zorg voor uw WordPress installatie. Wij verzorgen updates voor uw website, themes en plugins. Hierdoor blijft uw WordPress website up-to-date en veilig. Voor alle onderhoudscontracten hanteren wij een aanvangscontrole. Wij geven u daarbij een advies over de staat van uw website. Wij hanteren diverse onderhoudsplannen. Neem gerust contact met ons op om uw vragen hierover voor te leggen.

Ontwikkeling WordPress plugins
Soms lukt het niet om met de reguliere toolbox een website in WordPress op te tuigen. Dan moeten we een stap verder gaan om bestaande data uit andere systemen aan te sluiten op de website. Voor die aparte eisen en wensen ontwikkelen we eventueel een eigen plugin. Zo kunnen we aansluiten op uw bestaande voorraadsystemen of bedrijfssoftware. Zo bouwden wij voor Interfloor een plugin waarin voorraden en staalkaarten vanuit het lokale systeem de WordPress installatie voorzien van data. (www.interfloor.nl). Voor het NEPK bouwden we een offline Filemaker database en een plugin in WordPress om data te synchroniseren. (www.nepk.nl). Voor het Koninklijk Genootschap bouwden wij een structuur om vanuit een offline Filemaker Pro database een complete online Wiki-omgeving te vullen met 5400 items (wiki.muntenenpapiergeld.nl). Zo maar wat voorbeelden van maatwerktoepassingen. Heeft u een soortgelijke uitdaging? Neem gerust contact met ons op.

Veiligheid
Uw WordPress installatie wordt, zonder dat u het door heeft, continu “getest” door hackers en onbevoegden om te kijken of deze toegangen prijsgeeft. Daarom is het belangrijk uw site te wapenen tegen ongewenste bezoekers. Dat kan al heel gemakkelijk door de juiste combinatie van instellingen en firewall plugins. Daarnaast is een goede, (offline) backup van groot belang voor de continuering van uw website. Ook dit kan prima automatisch geregeld worden.

(Voorbeeld van Live Traffic op een WordPress installatie. Bedreiging komt echt niet alleen uit China of Noord -Korea)

Contact met onScreen Webdesign Leiden

Meer dan 25 jaar ervaring

onScreen Webdesign Leiden is in 1998 begonnen als webbureau met het bouwen van websites en verlenen van Internet diensten.

Door onze jarenlange ervaring als webhosting bedrijf en ontwikkelaar op het gebied van websites en bedrijfsoplossingen, zijn wij tegenwoordig behoorlijk breed inzetbaar in een steeds vernieuwende markt. Onze inzet vindt u terug op het gebied van:

● Websites (WordPress) en web apps

● Webwinkels (e-commerce, WooCommerce)

● WordPress onderhoud

● Webhosting en domeinregistratie

Webdesigner in Katwijk nodig?

onScreen is een Webdesign Bureau uit Leiden. Website ontwerp, uitvoering, IT, webhosting en meer door één en dezelfde partij. Gewoon één aanspreekpunt. Wij praten ook eventueel een beetje Katwijks.

Contactformulier

Gebruik het onderstaande formulier om direct contact op te nemen met onScreen Webdesign Leiden.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Het formulier is succesvol verzonden